lauantai 1. syyskuuta 2012

Rhubarb Blackberry Soufflé


Mietin hetken mitä voisin tehdä kesän viimeisistä raparpereistä. Halusin tehdä jotain muuta kuin piirakkaa, ja Pinterestissä klikkailun tuloksena löysin tämän Australian MasterChefin kotisivuilta poimitun reseptin. Pinterest on kyllä niin kätevä ja inspiroiva. Käytän sitä itse varsinkin ruoanlaiton ja pukeutumisen inspiraation lähteenä. 

En ole aiemmin oikeen osannut kokata tai leipoa ja muutama vuosi sitten olen vasta kunnolla innostunut ruoanlaitosta (tosin meiltä löytyy kotoa kunnon ruokahifistelijä, joka yleensä hoitaa tämän puolen;)). Noh, lähdin kuitenkin innosta puhkuen toteuttamaan tätä omaan tasooni nähden jokseenkin vaativan kuuloista reseptiä. Tadaa, lopputulos oli ihan kiva ja maistuikin todella hyvältä.











Tässä vielä reseptiä raparperiherkusta (poimittu Australian MasterChef-sivuilta)
6-8 annosta

500 g raparperia
150 g mustaherukoita
raastettua sitruunankuorta
1rkl maissitärkkelystä sekoitettuna 1dl veteen
4 valkuaista

Keksimuruseos:
75 g jauhoja
100 g voita
50 g sokeria

Valmista keksimuruseos - laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi pieneksi muruksi. Paista uunissa n. 5 min.
Valmista raparperi-mustaherukka-puré - kypsennä raparperinpalaset sokerin kanssa pannulla ja lisää n. 15 min jälkeen mustaherukat ja maissitärkkelysseos ja anna kypsyä kunnes seoksesta on tullut puré-maista.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri.
Sekoita varovasti valkuaisvaahto raparperipureen kanssa, kaada voideltuihin ja sokeroituihin kuppeihin ja laita 200-asteiseen uuniin n. 6-7 minuutiksi. Ripottele keksimuruja valmiiden annosten päälle.

<3: Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti