sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lago di Como



Viime lauantaina teimme opiskelukavereitteni kanssa retken kuuluisalle Como-järvelle. Järvi on Italian toiseksi suurin ja tunnettu muun muassa sen rannoilla sijaitsevista upeista palatseista ja huviloista, joissa muun muassa Napoleon ja Winston Churchill ovat aikoinaan lomailleet. Alue on myös vilahtanut monissa elokuvissa kuten Star Warsissa ja James Bond Casino Royalessa. Lisäksi monet näyttelijät ja laulajat ovat ihastuneet seutuun. Esimerkiksi Madonna, George Clooney ja Sylvester Stallone omistavat asunnot järven rannalla.



Lähdimme junalla Milanosta pohjoiseen Comoa kohti aikaisin lauantaiaamuna ja tunnin junamatkan jälkeen saavuimme perille. Olimme onnekkaita, sillä sää oli retkipäivänämme todella kaunis ja aurinkoinen, mutta ei kuitenkaan liian tukala junassa istuskeluun. Päivän aikana ehdimme ihailla maisemia vesiltä käsin veneretken merkeissä, vaellella vuoristossa tuntikausia kauniiden vanhojen rakennusten keskellä ja istuskella idyllisissä kahviloissa viinilasillisten ja hyvän ruoan parissa.


Illan saapuessa hyppäsimme junaan, joka toi meidät takaisin Milanoon. Päivä oli kaiken kaikkiaan valtavan onnistunut ja seutu todellakin mieleiseni romanttisine pienine kujineen ja kauniine rakennusyksityiskohtineen. Tämän reissun jälkeen tajusin, kuinka helposti Milanosta pystyy tekemään retkiä läheisiin kyliin ja kaupunkeihin. Nyt suunnitteilla onkin jo useampi reissu eri kokoonpanoilla.:)


<3 Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti