torstai 2. elokuuta 2012

The Fourth

Eilen oli hektisin päivä pitkiin aikoihin, kun viimeisen työpäivän kiireiden lisäksi samalle päivälle sattui myös muutto pois kesäasunnostani. Tuossa pahvilaatikoiden keskellä hääräillessäni koko muuttamisprosessi alkoi tuntua hyvinkin tutulta ja aloinkin laskeskella, kuinka monta kertaa olenkaan muuttanut paikasta toiseen viime vuosien aikana. Pelkästään viimeisen vuoden aikana olen muuttanut neljästi ja viimeisiin viiteen vuoteen on muuttoja kerääntynyt kymmenen kappaletta. Ei siis ihme, että nykyisin homma hoituu jo aika pitkälti rutiinilla. Rennot muuttovaatteet, hyvät siivousvälineet ja inspiroiva musiikki tekevät projektista huomattavasti miellyttävämmän.


Olen onnellinen, että olen saanut viettää elämää, jossa asuinpaikat ja -maat ovat vaihtuneet tiheään tahtiin. Se on antanut mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin, kaupunkeihin ja ennen kaikkea ihmisiin. Toisaalta nyt opintojen loppuvaiheessa ainainen kiertely alkaa jo hieman väsyttää. Kun lähtee yksin uudelle paikalle, joutuu aloittamaan kaiken nollasta - niin ystävyyssuhteet kuin opinnot ja työtkin. Huomaankin toisinaan haaveilevani kodilta tuntuvan paikan löytämisestä ja sinne asettumisesta, ainakin joiksikin vuosiksi. Olisi ihanaa tuntea kaikki kaupungin kadut ja kahvilat, asua tuttujen ihmisten ympäröimänä, ja sisustaa omaa kotia tietäen, ettei sieltä heti tarvitse muuttaa pois.


Kuitenkin reissuelämä ja sen tarjoama jännitys vetävät edelleen puoleensa sen verran, että haluan omistaa vielä ensi lukuvuoden kiertolaiselämälle. Koska vuoden kuluttua, valmistumisen jälkeen, asetun suurella todennäköisyydellä aloilleni, haluan nyt ottaa kaiken mahdollisen irti tulevien syksyn, talven ja kevään seikkailuista.:)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti