keskiviikko 15. elokuuta 2012

Restaurant Day



Sunnuntaina pääsee taas herkuttelemaan sillä Ravintolapäivä on täällä - jo kuudetta kertaa. Selailin äsken ravintoloita läpi ja oi, miten ihanan kuuloisia ravintoloita tulossa. Olisi niin kiva päästä maistamaan useampiakin, mutta ainakin viime kerralla tuli todettua se, ettei kannata kauheasti suunnitella etukäteen ainakaan ympäri kaupunkia, vaan keskittyä johonkin tiettyyn kaupunginosaan.

Ravintolapäivässä minusta parasta on juuri se, että pääsee kokeilemaan eri maiden ruokia paikallisten ihmisten tekemänä, sillä monia näistä ei muuten Helsingistä löydy. Viime marraskuisen ravintolapäivän aikana tutustuimme eräässä pop-upissa hääränneisiin perulaisiin ja ollaan oltu jälkikäteenkin yhteyksissä ja he ovat kutsuneet meidät muihinkin heidän illanviettoihin. :)


Tein listan paikoista, jotka mielestäni kuulostivat kiinnostavimmilta:

Kaislikko
Kaislikossa tarjoillaan ravintolapäivänä brunssia ympäri saaren pihamaata. Hintaan kuuluu myös venekuljetus. Tarjolla mm. jogurttia, saaren omia marjoja, mysliä, erikoiskahveja, villiyrttisalaatteja, kaloja ja muurinpohjalettuja. Tämä voisi olla hyvä paikka aloittaa Ravintolapäivä-kierros.

Gangnam Style Bulgogi
Ruttopuistosta voi löytää korealaisen pop-up ravintolan, jossa tarjoillaan perinteistä korealaisruokaa bulgogia K-popin säestämänä.

Maradona's hand of God
Tänne haluaisin ehdottomasti, sillä olen pitkään etsinyt argentinalaista ruokaa tarjoilevaa paikkaa ja tässä olisi tarjolla empanadoja, eli pasteija-tyyppisiä argentiinalaisia herkkuja. Tänne voisin ehkä mennä pelkästään vain fiilistelemään Argentiinaa. ;)

Hesarin pitsajono
Kalliossa laitetaan pystyyn pitsabileet. Hesarin pitsajano tarjoilee seuraavanlaisia todella herkullisen kuuloisia pitsoja. Tulee vähän mieleen Skifferin pitsat. 

Tomaatti-puhvelinmaitomozzarella-basilikapitsa
Savulohi-smetana-kevätsipulipitsa
Savuporo-kapris-rucolapitsa

Kimchi Mariachis II
Korean, Jamaikan ja Mexicon makuja yhdistelevä ravintola kuulostaa ainakin minusta mielenkiintoiselta. Muistaakseni tämä samainen ravintola oli jo toukokuun Ravintolapäivässä, mutta en silloin ehtinyt pistäytymään täällä.

Bruschetteria Luigi & Luigi
Bruschetta-pop-up Helsingin kattojen yllä Kruununhaassa. Tämä konsepti, eli italialainen ruoka ja hienot maisevat, iskee ainakin minuun.

/Jonna

 

2 kommenttia:

  1. Ihana blogihan täältä löytyikin ja heti tietysti kiinnitin huomiota mahtaviin kuviin! Värikkäitä, tarkkoja ja tyylillä otettuja, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cherry kommentistasi! Mukavaa, että kävit kurkkaamassa blogiimme ja toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin :) t. Jonna

      Poista