perjantai 17. elokuuta 2012

On today's menu




Teimme pari iltaa sitten illalliseksi parsa-scampirisottoa. Risotot ovat yksi lemppareistani, ja niitä on nyt kevään ja kesän aikana tullut harjoiteltua jonkin verran. Lähden ensi keväänä Italiaan opiskelemaan, joten ehkä siellä voin vielä hioa risotonkokkaustaitoni huippukuntoon ;)

Tässä resepti:

salottisipulia
valkosipulia
nippu vihreää parsaa
Arborio-riisiä
scampeja
vahvaa kanalientä
valkoviiniä n. 1 dl
parmesan-juustoa

Kuulota salottisipulit ja valkosipulit voissa. Keitä samalla kattilassa n. puoli litraa vettä ja sekoita 1-2 kanaliemikuutiota. Lisää riisit paistinpannulle ja lisää valkoviini. Sekoita koko ajan. Lisää vähitellen kanaliemi, kuitenkin n. 1 dl kerrallaan ja anna nesteen haihtua ennen kuin lisäät seuraavan desin. Muista sekoittaa koko ajan. Noin 15 minuutin kypsymisen jälkeen kannattaa lisätä pilkotut parsat joukkoon. Paista erillisellä pannulla scampit voissa, n. 5 minuttia. Kun riisi on kypsynyt al denteksi voit lisätä scampit ja parmesanjuuston. Voit lisätä myös mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

<3: Jonna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti