perjantai 2. marraskuuta 2012

Homemade Piadina

Eräs suurimmista herkuistani tänä syksynä on ollut italialainen ruokalaji nimeltä piadina. Kyseessä on hieman tortillaa muistuttava jauhoista, oliiviöljystä ja vedestä valmistettu ja suolalla maustettu kääryle, joka täytetään vapaavalintaisilla aineksilla. Omat suosikkitäytteeni ovat salaatti, ilmakuivattu kinkku, mozzarella-juusto ja tomaattikastike. Piadinoja on valtavan helppo loihtia paistinpannulla: lämpimän pohjan päälle asetellaan juusto ja muut ainekset, jotka halutaan kuumentaa. Niiden alettua sulaa sopivasti, pohja siirretään lautaselle ja kylmät täytteet sekä tomaattikastike lisätään lämpimien päälle, jonka jälkeen koko komeus käännetään kaksin kerroin. Helppoa ja maukasta! Jos taikinaa ei ole aikaa itse valmistaa, tätä voi koittaa vaikkapa tortillapohjillakin.:) Veikkaisin, että lopputulos on niitä käyttämällä hyvin samankaltainen.


Maukasta perjantaita kaikille!

<3 Suski

1 kommentti:

  1. Herkullista!
    Tässä kirjoitukseni reilun kahden vuoden takaa. Ups, toinen olikin jo lähes neljän vuoden takaa.

    Eija22. syyskuuta 2009 0.38
    Molto rucola, tanti pomodori, cipolla - e basta!
    Se vuoi, mozzarella di buffala.. Mmmm...

    Paljon rucolaa, paljon tomaattia -siinä kaikki.
    Maun mukaan, jos haluaa mozzarellaa...
    Eikä edes välttämättä näitä.. pelkkä piadina ja punaviini riittää.

    Mutta pannu jäi Emilia Romagnaan...
    Paljon Italiaa kiertänyt. 18.9.-09 kotiuduin juuri 4kk:n matkaltani. Sattumoisin löysin nämä sivut googlettaessa piadina-pannua. Vielä kun joskus ihan autolla pääsisi, voisi lastata peräkontin täyteen Calabrian punasipulia, keväällä maukasta ja edullista mansikkaa, tomaatteja sieltä täältä, artisokkaa, tuoretta rucolaa, rosmariinin taimia, viiniä -tottakai, piadinaa ja se pannu ...
    Lento- ja junamatkoilla kaiken kuljetus hieman hankalaa.

    Olisipa mielekästä tehdä työtä tämän kaiken ympärillä...
    Maukasta syksyä!


    21. marraskuuta 2010 20.58
    Heipä hei Italia-ystävät

    Tämän kesän saldo reilun neljän kuukauden Italian matkalta, joista kolme kuukautta asuin Firenzessä ja Arezzossa olin töissä yhdeksän päivää: barbecque.. Bistecca alla Fiorentina.
    Kuinka helppoa onkaan Italialaisen ruoan valmistus ja itse tehtynä hyvin edullista. Rosmariinit noukin omin käsin eri puolilla pihaa kasvavista valtavista rosmariinipensaista, samoin salvian ja ihmeellisen laakerinlehden, jonka maku tuoreena on aivan toista kuin kuivattuna.

    Rosmariini.. mausteista parhain, Calabrian cipollan lisäksi.
    Sopii lohko- ja muihin perunoihin, porkkanaan, lihaan..

    Kulkiessasi Toscanan maaseudulla, pidä silmät ja hajuaistit avoinna. Voit törmätä villisikaperheeseen ja löytää suuria rosmariinipensaita sieltä täältä, kuten kävi itselleni.

    Firenzestä.. Matkatessasi Pza Signorialle, pyydän, ole ystävällinen Marokkolaisille taulukauppiaille. He eivät tyrkytä, ovat ystävällisiä ja ihania ihmisiä. Italiassa on vaikea saada töitä ja nämä Pohjois-Afrikan ihmiset yrittävät vain tienata leipänsä.
    Ole kuitenkin varuillasi kyseisellä Piazzalla, ehkä törmäät Mimmoon, valkonaamaiseen huippuihanaan koomikkoon. http://www.youtube.com/watch?v=wN0uRrsPhVA&feature=related

    Saapuessasi Ponte Vecchiolle iltaisella, voit kuulla maailman kauneimpiin lauluihin kuuluvan Aquarellon, Claudio Spadin esittämänä.http://www.youtube.com/watch?v=wl5FSchZ0yc
    Claudio sanoittaa tämän laulunsa sen mukaan, mitä Ponte Vecchiolla tapahtuu: äiti työntää lastenvaunuja, pyöräilijä puikkelehtii ihmismassan lomassa, rakastavaiset kulkevat käsikkäin tulevaisuuteensa luottaen..

    Jos vietät parinkin viikon loman Italiassa tai Espanjassa, suosittelen että ostat oman taimen rosmariinia ja käytät sitä halutessasi sen parin viikon ajan ja jätät kasvamaan seuraaville asukkaille.
    Itse en valitettavasti sitä tehnyt Italiassa ollessani ja nyt olen ollut Barcelonassa 1,5kk, enkä ajatellut tarpeeksi ajoissa. Barcelonassa mm. La Ramblan kukkakojuista löydät.

    Mukavia ja antoisia lomareissuja!

    Eija

    VastaaPoista