keskiviikko 23. tammikuuta 2013

HANDS ON PIZZA, HANDS ON A BOTTLE


Italiaan lähtöni lähestyessä ajattelimme fiilistellä italialaista ruokaa ja erityisesti pizzaa, jonka tekeminen onnistui savolaisessa leivinuunissa erittäin hyvin. Tällä kertaa pohjan herkullisuuden takasi italialainen tipo 00 - vehnäjauho, joka hienon jauhatuksensa vuoksi sopii erityisen hyvin leipien leivontaan ja esimerkiksi juuri pizzapohjiin. Kun on meistä kyse, niin ruokaa tulee aivan valtavasti, tälläkin kertaa n. 15 pizzaa viidelle hengelle! Merkille on myös laitettava, että seuraavana aamuna ei pizzoista ollut yhtään enää jäljellä. 

Teimme kahden tyyppisiä pizzoja - tomaattikastikkeella sekä biancaa eli ilman tomaattikastiketta. Päälle heitimme vaihdellen puhvelinmozzarellaa, artisokan sydämiä, luomukirsikkatomaatteja, kuivattuja munakoisoja, gorgonzolaa, ilmakuivattua härkää, prosciuttoa ja syksyllä kerättyjä tatteja. Biancaa - eli oliiviöljyllä siveltyä pohjaa kannattaa ehdottomasti kokeilla! Esimerkiksi gorgonzola-härkäyhdistelmä sopi siihen mainiosti. Puhvelinmozzarellat tykkään laittaa pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen, jolloin mozzarellan maku pääsee oikeuksiinsa.

Tällaiset pizzaillat ovat aikamoista haipakkaa, kun pizzoja ei mahdu kovin montaa samaan aikaan uuniin. Ilta tulikin lähinnä vietettyä keittiössä pizzoja täytellen, paistellen ja maistelleen punaviinin kera. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti