torstai 3. tammikuuta 2013

'12 at a Glance


Hyvää uutta vuotta ystäväiset!
Minun vuoteni on alkanut menneen vuoden seikkailuja muistellen. Kerrataanpa vähän, mitä vuoteen on mahtunut.

Viime vuosi alkoi vauhdikkaasti, kun keksimme ystäväni kanssa hetken mielijohteesta idean tilata äkkilähtöreissu Thaimaahan. Lensimme tammikuun neljäntenä päivänä Krabille, josta reissailimme pikkuhiljaa Koh Phi Phin kautta Koh Lipelle ja sieltä taas takaisin. Parin viikon matka tuli meille molemmille enemmän kuin tarpeeseen. Ystävälläni oli tuohon aikaan työrintamalla paljon stressiä ja itse olin sen sijaan ottanut painetta uuteen maahan ja kouluun sopeutumisesta muutettuani edellisenä syksynä Ruotsiin. Kiteytettynä reissu oli täynnä aurinkoa, juhlia, uusia tuttavuuksia, snorklailua, hyvää ruokaa, tärkeitä keskusteluja ja kauniita maisemia.




Tammikuun lopulla palasinkin sitten Tukholmaan, jossa edessäni oli muutto uuteen asuntoon. Tämä muutto oli minulle aivan valtavan tärkeä, sillä pääsin sijainnillisesti täydelliseen paikkaan – uusi kämppäni oli nimittäin aivan koulun lähellä, ja monet rakkaimmista ystävistäni asuivat samassa rakennuksessa. Jälleen muistin, kuinka uskomattoman tärkeää minulle on, että kotini sijaitsee lähellä minulle tärkeitä paikkoja ja ihmisiä. ”Location is everything”, kuten eräs ystäväni asian kiteytti.


Muuton jälkeen kevät hurahtikin opiskellessa, aurinkoisesta Tukholmasta nautiskellessa ja hauskaa pitäessä. Tutustuin myös moniin mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin toisen maisteriohjelmani kautta. Näiden tyyppien kanssa teimme keväällä pieniä reissuja Ruotsissa ja yhden vähän isomman matkan Riikaan. Kävimme myös muutamilla keikoilla, muun muassa Miike Snowta katsomassa, ja jatkoimme Tukholman brunssipaikkojen läpikäyntiä. Koulurintamalla valitsemani kurssit olivat aikamoisen aikaavieviä, mutta samalla myös kiinnostavia. Antoisinta opiskelussa oli eräs isohko konsultointiprojekti, jonka teimme ryhmäni kanssa Ericssonille. Vappuna tein reissun Suomeen, jossa juhlimme perinteiseen tapaan vanhojen opiskelukavereitteni kanssa.
 



Toukokuussa aloitinkin sitten jo työt Helsingissä. Ensimmäiset viikot majailin ystävieni sohvilla (kiitos kaverit!) oman kesäasuntoni vapautumista odotellessani. Kävin lisäksi useita kertoja Tukholmassa tekemässä tenttejä ja viimeisiä presentaatioita. Olin tuon kuukauden jälkeen aikamoisen poikki – täyspäiväinen opiskelu yhdessä maassa yhdistettynä täyspäiväiseen työntekoon toisessa oli aika iso pala haukattavaksi.

Kesäkuukausina keskityinkin sitten täysillä työntekoon. Vapaa-aikana ennätimme ystävieni kanssa kuitenkin tutustua Helsingin brunssitarjontaan, mökkeillä ja reissata muutamille festareille pk-seudun ulkopuolelle. Kesän lopulla alkaneen lomani käytin lähinnä mökkeilyyn ja tulevan Italian-vaihdon suunnitteluun. Sain myös hyvän saksalaisen ystäväni Tukholmasta luokseni kylään.



Elokuun lopulla pakkasinkin sitten rinkkani pullolleen ja muutin Milanoon. Ensimmäiset päivät etsiskelimme ystäväni kanssa meille asuntoa, joka löytyi kolmannen päivän päätteeksi. Annoimme kämppikseni kanssa asunnolle nimeksi Paradise, sillä olimme niin onnellisia siitä, että löysimme viimein katon päämme päälle.:) Ensimmäisellä viikolla Italiassa osallistuin seminaariin, johon kuului päivittäin 10 tuntia luentoja ja sen lisäksi vielä ryhmätöitä. Viikko oli valtavan opettavainen ja sain sen aikana monia uusia kavereita eri maista. Olin kuitenkin huojentunut normaalien kurssien alkaessa.



Syys- ja lokakuu menivät aika lailla hauskanpidon ja opiskelun merkeissä. Viidestä kurssistani suurin osa osoittautui todella hyödyllisiksi, mikä lisäsi opiskelumotivaatiota. Sain ihania vieraita Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta, kun äitini, ystäväni Heini ja ystäväni Petteri tulivat kukin vuorollaan kyläilemään. Tein pieniä viikonloppureissuja Oktoberfesteille Saksaan sekä pikkupaikkakunnille Milanon ympäristöön, muun muassa Veronaan, Venetsiaan ja Como-järvelle. Lokakuun alulla perustimme viiden uuden vaihtokaverini kanssa illalliskerhon, jonka kanssa kokoonnuimme kokkailmaan kerran viikossa.









Marraskuussa keskityin aika täysillä kouluun, sillä loppupresentaatiot ja –tentit lähestyivät uhkaavasti. Ehdin kuitenkin rentoutua kylpylässä makoilun, aperitivojen, nähtävyyskierrosten ja illallisten äärellä.  Joulukuun alun hektisyyden jälkeen ennätin viikon verran vain lomailla ja käydä vielä viimeisen kerran lempipaikoissani Milanossa ja nähdä kaikki uudet ystäväni vielä kerran. Juuri ennen joulua palasin Suomeen haikein, mutta toisaalta myös odottavaisin fiiliksin. Vaihtoni oli aivan upea, mutta vanhoja ystäviä ja perhettä on myös aina yhtä ihana nähdä - erityisesti joulun aikaan. Loppuvuoteni kuluikin sitten hyvin syödessä, ystäviä tapaillessa ja ihan vain rentoutuessa kotosalla.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että vuosi 2012 oli aikas mahtava. Mielenkiintoisia reissuja, hyviä hetkiä uusien ja vanhojen ystävien kanssa ja paljon opiskelua. Toisaalta rehellisyyden nimissä on sanottava, että vuosi oli myös monestakin syystä henkisesti aika rankka. Koen oppineeni tämän vuoden aikana paljon niin itsestäni kuin läheisistänikin.

Viime vuosi on siis asettanut riman tälle nyt alkaneelle aika korkealle – katsotaan avoimin mielin, mitä tuleman pitää! :)

<3 Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti