sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Summer Days in the Archipelago


 Täällä ollaan mökkiviikonlopun jälkeisissä tunnelmissa. Mökin sijainti Turun saaristossa Satavan saaressa mahdollisti loistavasti kaupunkifestari DBTL:llä vierailun ja mökkirentoilun. Tällaisessa paikassa olisi aivan ihana asua vanhempana - keskellä kaunista saaristomiljötä, mutta kuitenkin niin lähellä kaupunkia. Täällä samaisessa paikassa meillä onkin tiedossa rapujuhlat vanhojen opiskelukavereiden kanssa, josta kerrommekin lisää tulevissa postauksissa. DBTL:llä kävimme katsastamassa Elokuun, DBTL-karaoken ja jokilaivojen terassit. Kunnon Turku-turistien tapaan testasimme myös Föri-lautan.


Railakkaiden DBTL-kekkereiden jälkeen oli mukava vain rentoutua mökillä. Tänä viikonloppuna kyllä vihdoinkin tuntui siltä, että kesä on saapunut. Päätimme lähteä veneretkelle ja heitimme ankkurin pohjaan keskellä merta ja vain nautimme laineiden liplatuksesta seuraten samalla hienojen jahtien ohilipumista. Veneiden seuraaminen sai meidät haaveilemaan purjehtimisesta ja kotiin päästyämme aloimmekin tutkailla loppukesän purjehduskurssitarjontaa. 


Tänään vielä ennen kotiinlähtöä poikkesimme Svarte Rudolf -jokilaivaan myöhäiselle lounaalle. Kyseinen jokilaiva on aivan Turun keskustan tuntumassa Tuomiokirkon puolella jokea. Tämä jokilaiva on enemmänkin ruokailu- ja istuskelupaikka, kun taas naapurilaiva Donna ja sataman suunnassa sijaitseva AussieBar soveltuvat paremmin juhlintaan. Ruoka Svarte Rudolfissa oli erittäin maukasta, ja erityisesti Parilalohi kanttarellikastikkeessa kasvisröstin kera vei kielen mennessään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti