maanantai 3. joulukuuta 2012

Next year I will be...


...in MILAN!

Opiskelu- ja työkiireiden lomassa olen täysin unohtanut ajan kulun ja sen, että alle kahden kuukauden päästä hörpiskelen jo Aperol Spritzejä ja ruokavalioni koostuu lähinnä pastasta. Oikeasti! Missä vaiheessa lokakuu meni? Ja marraskuu? Kun havahduin pari päivää sitten siihen, ettei minulla ole vielä lentoja saati asuntoa Milanosta, alkoi tuleva vuosi Italiassa tuntua paljon konkreettisemmalta. Nyt on lentolippu kädessä, italian kurssille ilmoittauduttu ja mieli jo ihanissa Comon maisemissa ja Milanon tyylikkäässä katukuvassa. Lähden siis tammikuun lopussa puoleksi vuodeksi Milanoon suorittamaan sen viimeisen osan opinnoistani. 

Reilu kaksi vuotta sitten seisoin Helsinki-Vantaalla odottaen lentoa Frankfurtin kautta Buenos Airesiin. Sitä fiilistä on vaikea sanoin kuvata. Monen tunnin reissu yksin tuntemattomaan ja vieraaseen kulttuuriin tietäen, että seuraavan kerran näkee kaverit ja perheen vasta melkein vuoden päästä. Tällä hetkellä fiilikset ovat hieman toisenlaiset. Näin pari vuotta vanhempana ja aikuistuneena (kröhöm) sitä tuntuu näkevän asiat niin eri tavalla.. No ei, kyllähän sinne Milanoon lähdetään vaan bilettämään ja rentoilemaan ennen loikkausta työelämään. ;) Mutta oikeasti, nyt tämä vaihto tuntuu siltä kuin lähtisi pienelle lomalle. Etelä-Amerikan jälkeen koko Eurooppa tuntuu jotenkin kotoisalta. Sitä on vaikea selittää. Toisaalta olen todella innoissani, sillä Italiassa on niin monta asiaa, jotka ovat lähellä sydäntäni.

Italiassa aion koluta läpi ihania kahviloita ja löytää parhaan cappucinon ja espresson, lautailla Pohjois-Italian huikeissa maisemissa, oppia kokkamaan täydellistä risotto alla milanesea, maistella aperitivoja, nauttia kevääntulosta Milanoon, (yrittää) päästä muotiviikoille, saada gelato-yliannostuksen, lomailla Como-järvellä ja bongata George Clooneyn, vierailla viinitiloilla ja ennen kaikkea nauttia kulttuurista ja uusista ystävistä. 

<3 Jonna

kuvat: weheartit.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti